An Education Blog

word direction logo

Determinarea rock tastarea într-unul dintre rezervoare carbonat în sudul Iranului utilizând metoda MRGC şi curgătoare- (Romanian)

Atefe Bastani Karizak, Majid Nabi Bidhendi

Department of Geology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran 1University of Tehran, Tehran, Iran

Key words: Rock typing, Electrofacies, Hydraulic flow, Neural network, Log, MRGC, FZI.

Rezumat
Logs2.15113336_stdGăsi zonele productive în carbonat de rezervoare sunt provocatoare probleme în industria de petrol. În acest studiu, determinarea Rock tastarea de ajutor de petrophysical rock dactilografiere (determina tipul electrofacieses) descrise de Clustering pe bază de multi-rezoluţie grafic metoda şi clasificarea curgătoare. Mecanismul acestui studiu este folosind reţele neuronale, permeabilitatea determinată în rezervor studiate la intervalele dorite withdata obţinute prin simulare de bază şi FZI. Apoi la pasul următor, utilizând software-ul Matlab, FZI gruparea a fost făcut. Conform datelor de bază, şapte grupuri a fost selectat pentru rezervor. Clustere obţinute în acest fel, diagrama de-a lungul MRGC metoda a fost, de asemenea, evaluate. În continuarea studiului metodei MRGC, a fost selectat cluster cu 7 Electrofaciese. Rezultatele gruparea prin metode MRGC şi HFU, a arătat foarte satisfăcătoare respectarea de interpretare a rezultatelor petrophysical jurnalele si analiza de bază. Folosind aceste două categorii, rezervor zone măsurate şi productive zone sunt separate de non-productive, şi compararea împreună. Rezultatele arată rata de suprapunere de stabilire a facieses zonelor de rezervor şi nonreservoir, în raport cu celălalt în ambele sensuri este foarte convingător şi bine.
Get the original articles in English: http://www.innspub.net/volume-6-number-4-april-2015-jbes/

Leave a Reply