An Education Blog

word direction logo

Discriminare de lucernă jumătate-viorel familii de allozyme aplicare canturi model şi relaţia sa cu randament atributele de furaje- (Romanian)

Hossein Mohammadzadeh Jalaly, Mostafa Valizadeh, Maryam Ahmadi, Halleh Nabizadeh, Sajjad Moharramnejad, Mohammad Moghaddam

Department of Plant Breeding and Biotechnology, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Iran

Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agricultural Sciences, Lorestan University, Iran

Department of Biotechnology, Collage of Agricultural and Natural Resources, University of Tehran, Iran

Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agricultural Sciences, University of Mohaghegh Ardabili, Iran

Key words: Alfalfa, Half-sib families, Allozyme markers, Yield.

Rezumat
Papayas (Carica papaya), whole and halved

Papayas (Carica papaya), whole and halved

Variaţie electroforetică de trei allozyme sisteme de codificare de şapte gena loci au fost studiate pe 12 lucernă jumătate-viorel familii. Obţinute de la Lucerna polycross pepinieră în Facultatea de agricultură, Universitatea Tabriz. Electroforeză în gel de poliacrilamidă a fost folosit pentru a evalua nivelurile de variaţiile genetice şi structura populaţiei. Nivelul de polimorfism (P) în familii a fost 0.571 şi heterozigosities înseamnă observate (Ho) au variat de la 0.59 în Selvana 0,77 în Galebani jumătate-sibs. Heterozygosities medie estimată (el) s-au variat de la 0.332 în Selvana 0.439 în Chaleshte. Familiile s-au dovedit a fi în echilibru Hardy-Weinberg prin 2 x test. Statistici de F Wright a relevat faptul coeficientul de consangvinizare globală estimată, (se potriveşte), de 0.091 a fost în principal legate de reducerea endogamie sau dublu Lucerna (FIS = 0.078) derivă genetică aleatoare sau populaţiei diferenţierea (FST = 0.013). Medie distanta coeficient în familii au variat de la 0.94 0.99 şi distanţei mai mici obtinute pentru Chaleshte şi Galebani. Prezenţa a allozyme esterazei Est-B1 a fost recunoscut a fi legate de greutatea proaspăt şi frunze de greutate şi peroxidazei allozyme Pox-b2 trupa a fost corelat semnificativ la greutatea proaspete în familiile jumătate-viorel studiate.

Leave a Reply