An Education Blog

word direction logo

Diversitate de trasaturi morfologice şi chimice şi evaluarea de salinitate toleranţă în medicamentoase Portulaca oleracea L. genotipuri- (Romanian)

Niyayesh Farrokhmanesh, Ahmad Reza Golparvar, Davoud Naderi

Department of Plant Breeding, College of Agriculture, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

Department of Horticulture, College of Agriculture, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

Key words: Portulaca oleracea L., salinity, shoot, sodium, tolerance.

Rezumat
PlantInfo_PORTULACACEAE_Portulaca_oleracea_80892_075_Portulaca oleracea_馬齒莧_05-09-2006_80892_LR_WMPortulaca oleracea L. este o halophyte anuală, care poate rezista salinitate ca legume, plante furajere sau plante medicinale. Pentru a studia efectele de salinitate diferite niveluri pe anumite proprietăţi morfologice şi chimice şi salinitatea toleranţa de Portulaca oleracea L. un experiment factorial s-a efectuat utilizând randomizat complet bloc design cu salinitate diferite niveluri (0, 7 şi 25 intru-Siemens/m) pe Portulaca oleracea genotipuri. Trei replici au fost folosite şi experimentul a fost realizat în 2013 in sera de cercetare de Islamic Azad University, filiala Isfahan (Khorasgan). Rezultatele de cercetare a arătat valorile înălţimea plantelor, greutatea uscată a trage rădăcină umed greutatea, conţinutul de sodiu trage, conținutul de sodiu rădăcină, rădăcină potasiu, raportul de potasiu pentru a trage de sodiu, raportul de potasiu la sodiu din rădăcină au fost în mod semnificativ diferit de valorile obţinute pentru grupul de control. Pe de altă parte, valorile de greutate umedă de rădăcină şi trage greutatea în stare uscată nu diferă în mod semnificativ la un nivel de salinitate al 7 intru-Siemens. Cu toate acestea, la 25 intru-Siemens nivelul de salinitate o reducere semnificativă a fost observată în valorile menţionate mai sus. Rezultate examen indicat această plantă este foarte rezistent la salinitate în timp ce genotipurile obţinute din Ahwaz, Mashhad, şi Miandoab a demonstrat de asemenea un nivel ridicat de rezistenta la o salinitate de 25 intru-Siemens. Prin urmare, această plantă poate fi folosit ca plantă medicinală în zonele sub stres de salinitate.
Get the original articles in English: http://www.innspub.net/volume-6-number-6-june-2015-jbes/

Leave a Reply