An Education Blog

word direction logo

Diversitatea şi distribuţia de fluturi în pădurile deschide şi închide baldachin din Cadaclan, San Fernando La Uniunea botanice grădină de Nord Luzon, Filipine- (Romanian)

Alma E. Nacua, Alma B. Mohagan,Grecebio Jonathan D. Alejandro

The Graduate School and 2Research Center for the Natural and Applied Sciences, University of Santo Tomas, España Blvd., 1015 Manila, Philippines

Central Mindanao University, Musuan, Maramag, Bukidnon, Philippines

Key words: butterfly, distribution, diversity, Philippines.

Rezumat
Fluturi au fost prelevate în Cadaclan, San Fernando La Uniunea gradina botanica (LUBG) de Nord Luzon furnizeze informaţii cu privire la diversitatea de specii la nivel tendinţă şi distribuţie de fluturi pe porţiunea deschide şi închide baldachin din Pădurea dipterocarp, din 2012-2014 utilizând câmpul realizarea metoda curbei de acumulare specii arată prelevarea de probe suplimentare este necesar pentru cifra de afaceri posibil de specii. Fluture abundenta a fost mai mare în deschis baldachin pădure cu o persoană medie de 8.14 pe 10 metri din 814 totală de persoane. Aproape baldachin pădure a avut numai 4.57 persoane medie total de 457. Specia diversitate de nivel a fost mai mare în deschis baldachin pădure (H’ = 1.957) în comparaţie cu Pădurea coronament închis (H’ = 1.933). Aceste rezultate sugerează fluturi prefera deschis baldachin pădure sau compensare pentru dificultăţile lor. Fluture distribuția spațială a fost inegală în pădurea dipterocarp de LUBG cu doar 6 specii de agregate ansambluri şi specii 98 cu distribuţie aleatorie.

Leave a Reply