An Education Blog

word direction logo

Efectul de îngrăşăminte şi hrănire suplimentară pe apa de calitate si plankton productivitatea din bazinele sub uniform pești densitatea- (Romanian)

Sumaira Abbas, Khizar Samiullah, Farhat Jabeen1, Riffat Yasin, Muhammad Samee Mubarik, Sajid Yaqub, Muhammad Hafeez-ur-Rehman, Shahzad Ahmad, Khurram Feroz, Muhammad Ashraf

Department of Zoology, GC University Faisalabad, Pakistan

Department of Fisheries & Aquaculture, Ravi Campus Pattoki UVAS Lahore, Pakistan

Key words: Inorganic and organic fertilizers, supplementary feed, plankton productivity.

Rezumat
17219188-mmmainStudiile au fost efectuate pentru a investiga efectele diferite ingrasaminte si furaje suplimentare privind parametrii de calitate apa. Oxigen dizolvat au fost mai mari în nutrienţi bogat şi plancton dens iazuri. Au existat variaţii destul de mici in apa parametrii de calitate printre tratamentele şi diferite anotimpuri ale anului. Valorile de alcalinitate și duritate a rămas aceeaşi indiferent de tipul de intrare. Cantitatea totală de solide au fost mult mai mare în aceste bazine cu ambele tipuri de ingrasaminte si furaje suplimentare. Diferenţele au fost mai proeminent în nivelurile de productivitate de plancton, care a fost întotdeauna mai mare în nutrienţi densa iazuri unde erau prezente toate intrarile propuse. În lunile de iarnă această diferenţă atenuată însă total indicator activităţi scăzut metabolice şi descompunere. Aşa se poate concluziona calitatea apei poate fi menţinută în intervalul acceptabil, în cazul în care toate intrarile sunt adăugate în mod bine măsurate şi administrate. Activităţi de haotic şi prost gestionate duce întotdeauna la efecte nocive.

Leave a Reply