An Education Blog

word direction logo

Efectul de unele proprietăţile solului asupra distribuţiei Ceratocarpus arenarius si Aristida funiculata în Mardan, Kashan pasunilor- (Romanian)

Melika Hashemi, Mojtaba Akhavan Armaki

Young Researchers and Elite club, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran

Range management, Tehran university, Iran

Key words: Mardan, Kashan, Ceratocarpus arenarius, Flora, Principal components analysis, Soil properties, Aristida funiculata.

Rezumat
039564Pentru a utilizării durabile a pasunilor, este necesar se recunoască apă, sol şi vegetaţie capacul şi analiza relaţiile lor. Proprietăți fizice și chimice ale solului sunt eficiente în distribuţia de specii de plante în zona locală. Pentru a determina efectele unor proprietăţile solului pe distribuţia speciilor Ceratocarpus arenarius şi Aristida funiculata regiunea vara Mardan Kashan, trei tipuri de vegetativ plantele au fost identificate inclusiv Artemisia aucheri-Ceratocarpus arenarius, Artemisia aucheri-Eryngium Claudius şi Artemisia aucheri Aristida funiculata. Apoi au fost colectate datele de 20 parcele pentru fiecare tip în deşert. După 27 profile de sol de foraj şi furnizarea de mostre de 0-30 şi 30-60 cm la adâncimea solului, pH-ul, ce, CaCO3, organic carbon, CaSO4 şi pietriş parametrii şi distribuire a solului de cereale au fost determinate in laborator. Într-o direcţie analiză de varianţă a fost făcută folosind SPSS software. Analiza de varianţă a arătat argila şi CaCO3 în sol primul profunzime şi CaCO3 şi pietriş % în profunzime a doua solului au diferenţe semnificative în trei tipuri de vegetaţie. Apoi, pentru a determina parametrii care afectează pe tipuri de vegetaţie de separare, analiza componentelor principale a fost efectuat pe 17 variabile (16 variabile solului şi panta procent) utilizând software-ul PC-ORD. Rezultatele PCA indicat faptul că în prima axa panta %, argila în profunzime a doua şi CaCO3 şi nisip în profunzime primul, explica 61% din variaţiile şi pentru al doilea nisip axa incluse în profunzime a doua şi conductivitatea electrică şi materie organică în profunzime primul, explica 38% din variaţiile. Rezultatele cercetărilor Arată Ceratocarpus arenarius dispersie mai mult în zonele unde straturile inferioare şi superioare ale solului a avut mai puţin de lut şi CaCO3 şi Aristida funiculata este văzută în straturile inferioare de sol cu argila mai multe şi mai multe CaCo3 şi mai puţin organică carbon şi ce în straturile superioare solului.

Leave a Reply