An Education Blog

word direction logo

Eficacitatea antrachinona şi methylanthranilate împotriva vrabia (Passer domesticus) la grâu semințe și răsaduri în condiţiile plasate în cuşti în Pakistan- (Romanian)

Shahzad Ahmad, Farhat Jabeen, Hammad Ahmad Khan, Khizar Samiullah, Sajid Yaqub, Muhammad Samee Mubarik, Muhammad Kashif Zahoor, Zobia Saleem, Asif Masih1 Maryam Shafique

Department of Zoology, Govt. College, University, Faisalabad, Pakistan

Department of Zoology and Fisheries, University of Agriculture, Faisalabad, Pakistan

Key words: Passer domesticus; Anthraquinone; Methylanthranilate; Wheat.

Rezumat
House Sparrow - male (Passer domesticus) Lodmoor RSPB, DorsetPrintre daunatorii aviară, vrabia cauzate depredations grave, nu numai seminţe, dar, de asemenea, Butase de soiuri de culturi diferite în special în agricultura ecologică. Moduri mecanice si chimice diferite au fost raportate pentru a gestiona aceste pierderi din întreaga lume. Studiul a avut ca scop investigheze eficacitatea de două păsări repellente, şi anume methylanthranilate şi antrachinona pentru a gestiona depredations de grâu semințe și răsaduri împotriva vrabia de casă în captivitate. În acest scop casa vrăbii au fost oferite cu tratate şi netratate semințele și răsadurile de grâu în două aviaries. Prin furnizarea de tratat semințe și răsaduri cu aceste repellente, eficacitatea relativă a fost apreciat prin compararea flămânzesc şi consumate seminte si butasire. Răspunsuri automate de aceste păsări împotriva doze diferite de aceste repellente au fost investigate cu ajutorul camerelor circuit închis în aviaries. În timpul experimentului întreg printre proces şi controlul grupului diferenţe foarte semnificative (P < 0.01) au fost observate în cazuri atât de seminţe şi răsaduri. înseamnă consumul de seminte de grau tratate cu antrachinona şi methylanthranilate a fost 24.04±2.50 şi 26.28±2.02, respectiv, care este descris antrachinona este relativ bun repelent decât methylanthranilate şi o diferenţă semnificativă (P < 0.05) s-a observat, de asemenea,. concentraţii Diferite de repellente atât a arătat un non-semnificative (P > 0.05) variaţiile atunci când grâul semințele și răsadurile au fost oferite de casa de vrăbii. Casa vrăbii au fost influențate mai repede prin consumul de seminţe de grâu și răsaduri tratate cu ambele repellente. Vrăbii afişate vizibil cap-agitare şi pene ruffling comportamentul de consum tratate semințele și răsadurile.
Get the original articles in English: http://www.innspub.net/volume-6-number-5-may-2015-jbes/

Leave a Reply