An Education Blog

word direction logo

Eficacitatea methylanthranilate şi antrachinona împotriva casa cioara (Corvus splendens) la porumb semințe și răsaduri în condiţii de păsări în Pakistan- (Romanian)

Zobia Saleem, Shahzad Ahmad, Farhat Jabeen, Hammad Ahmad Khan, Sajid Yaqub Khizar Samiullah, Robina Shaheen, Muhammad Irfan and Asif Masih

Department of Zoology, Govt. College, University, Faisalabad, Pakistan

Department of Zoology and Fisheries, University of Agriculture, Faisalabad, Pakistan

Islamabad Model College F-7/4 Shalimar Islamabad Pakistan

Faculty of Pharmaceutical Sciences, GC University Faisalabad, Pakistan

Key words: House crow (Corvus splendens), Anthraquinone, Methylanthranilate, Maize.

Rezumat
bl30_maize_jpg_1974256gPrevalenţa de vertebrate dăunători în special păsări şi mamifere aduce despre depredation masive a culturilor şi fructe din întreaga lume. Printre păsări, rose, inelat papagali, Casa ciori, Casa vrăbii, myna comune şi alte câteva sunt foarte importante din punct de vedere economic în Pakistan. Casa cioara este fără îndoială dăunătorilor nemilos pasăre provoacă pagube nu numai seminţe de culturi valoroase, dar, de asemenea, Butasi. Repellente chimice diferite au fost raportate pentru a gestiona daunele pasăre în întreaga lume. Prezentul studiu a avut ca scop investigheze eficacitatea methylanthranilate şi antrachinona împotriva casa cioară pentru a controla daune de porumb semințe și răsaduri în captivitate. Prin furnizarea de seminţe şi răsaduri tratate cu diferite concentratii de repellente concentrare mai bună a fost evaluat prin compararea consumate şi flămânzesc semințele și răsadurile. Răspunsuri automate de aceste păsări împotriva doze diferite de aceste repellente au fost investigate cu ajutorul camerelor circuit închis în condiţii de păsări. În experimentul întreaga printre proces şi controlul grupului diferenţă foarte semnificativă (P < 0.01) a fost văzută. Printre repellente antrachinona a fost găsit mai eficientă decât methylanthranilate şia arătat foarte semnificativ (P < 0.01) diferenţa atunci când seminţele de porumb au fost oferite de casa de ciori în timp ce atât methylanthranilate, cât şi antrachinona au non-semnificativă statistic (P > 0.05) diferenţa atunci când răsadurile de porumb au fost oferă la Casa ciori. Printre concentrațiile un foarte semnificativ (P < 0.01) variaţie a fost calculat. Filmate de examinare a subliniat casa ciori au fost influenţate rapid prin consumul de seminte porumb tratat cu concentrație mai mare de ambele repelent.
Get the original articles in English: http://www.innspub.net/volume-6-number-4-april-2015-jbes/

Leave a Reply