An Education Blog

word direction logo

Izolarea si caracterizarea de o extrem de heavy metal tolerant Sinorhizobium meliloti, utilizable pentru asanarea solurilor poluate- (Romanian)

Seyyed Mahdi Hosseinian, Shiva Khaledzadeh, Sara Nosrati, Ahmad Golchin, Esmail Memar-Kochehbagh

Department of Genomics, Branch for West and North-West region, Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran (ABRII), Iran

Faculty of Natural Science, University of Tabriz, Iram

Department of Soil Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran

Key words: Sinorhizobium meliloti, nitrogen fixation, heavy metal tolerance, molecular identification, 16S-23S rRNA Intergenic Spacer Region.

Rezumat
3033295-slide-streptanthusSol metale grele (HMs) efecte vătămătoare asupra Sinorhizobia și lor relaţie de simbioză cu leguminoasele. Prin urmare, izolarea tulpini rezistente HMs şi folosindule ca Inoculante lichide în sol este extrem de important. În prezentul studiu, efectele de cadmiu, plumb și zinc pe viabilitatea şi azot fixare potenţial al mai multor nativi Sinorhizobium meliloti tulpini izolate din HMs soluri poluate de provincia ZanjanIran a fost evaluată. În acest sens, câteva S. meliloti petele au fost izolate de noduli de rădăcină lucernă şi lor fixarea azotului eficienţă au fost evaluate și comparate pe baza simbioza eficacitatea şi lucernă trage greutatea uscată. Mass-media selectiv care conţin cantităţi diferite de cadmiu, plumb şi zinc au fost utilizate pentru a evalua ratele de toleranţă de izolat. Ulterior, cele mai multe tulpini tolerante HMs cu capacitate mare fixarea azotului au fost evaluate şi selectate în oală experimente. Cinci HMS tolerante S. meliloti tulpini au fost selectate şi inoculat în mediile de cultură care conţine cinci concentrații diferite de cadmiu, plumb și zinc. S41 a fost recunoscut ca HMs cele mai tolerante izola cu o eficacitate simbiotic de 139%. Amplificarea PCR și secvențierea 16S-23S rRNA intergenice Spacer regiunea a fost angajat pentru identificarea moleculară acest izolat care ar putea reduce semnificativ necesitatea de azot exogene.

Leave a Reply