An Education Blog

word direction logo

Modificările biochimice trăsături şi randament boabe de chimion (Cuminum cyminum L.) afectate de Titan nanoparticulelor pulverizare în diferite etape de crestere de plante- (Romanian)

Elham Morteza, Payam Moaveni, Mohammad-Reza Bihamta, Tayebeh Morteza, Ali Joorabloo, Hadi Saemi

Agronomy and Plant Breeding Department, Aburaihan Campus University of Tehran , Tehran, Iran

Agronomy Department and Islamic Azad University, Shahr-e-Qods Branch, Shahr-e-Qods, Iran

Agronomy and Plant Breeding Department, Agriculture and Natural Resources Campus, University of Tehran, Karaj, PO. Box: 4111, Iran

Graduate from the Islamic Azad University, Plant Protection Department, Damghan Branch, Damghan, Dmghan, Iran

Agronomy Department, Agriculture Jahad Office of Garmsar, Garmsar, Iran

Graduate from the Rasht University, Horticulture Department, Rasht, Iran

Key words: Catalase, Nanoparticle of titanium, Soluble sugars, Soluble proteins.

cuminRezumat
În scopul de a investiga modificări biochimice trăsături şi producţia de seminţe de chimen (Cuminum cyminum L.) de pulverizare Titan nanoparticulelor în stadii diferite de creştere a plantei, a fost făcut un experiment factorial bazate pe un design complet randomizate de bloc cu patru replici, în anii 2013 şi 2014, la Garmsar – Iran. Tratamentele folosite în acest experiment a constat în diferite concentrații de dioxid de Titan nanoparticulelor (0, 0.02 %, 0,04 % si 0.06 %) şi timp de pulverizare acestei particule nano (frunzișului aplicarea în etape vegetativă şi reproducere). În acest test caracteristici de proteine solubile, au fost evaluate solubil zaharuri, catalazei enzimei de activitate şi seminţe de randament. Analiza de varianţă a arătat efectele concentrațiile de dioxid de Titan nanoparticule au fost semnificative pe toate trăsături şi simplu efect de pulverizare ori asupra caracteristicilor solubil zaharuri a fost semnificativă. Cu toate acestea, efectul de interacţiune a concentrațiilor de dioxid de titan şi orele de pulverizare pe toate caracteristici nu a fost semnificativă. În general, rezultatele acestui experiment a arătat pulverizare de plante de chimen cu Titan doxide nanparticle a avut un efect pozitiv asupra trasaturi biochimice de plante în comparaţie cu tratamentul de control (nici o cerere de tratament foliar), prin urmare, utilizarea acestei nanoparticulelor crescut randamentul acestei plante.
Get the original articles in Source: Volume 6, Number 6, June 2015 – JBES

Leave a Reply