An Education Blog

word direction logo

Morpho физиологична характеристика на култивираните ориз (Oryza spp.) по време на ранните вегетативен растеж при различни почвени условия, вода- (Bulgarian)

David Montcho, Koichi Futakuchi, Gustave Djedatin, Mamadou Fofana, Baboucarr Manneh, Clement Agbangla, Corneille Ahanhanzo

Physiology Unit, Africa Rice Center, Cotonou, Benin

Department of Genetic and Biotechnology, University of Abomey-Calavi, Cotonou, Benin

Department of Genetic, Polytechnic University of Abomey, Dassa, Benin

Physiology Unit Africa Rice Center Ibadan, Nigeria

Irrigated Rice Breeding Unit, Africa Rice Center, Sahel Station Saint Louis Senegal

Key words: Early vigor, Water regimes, Leaf area, Dry weight.

Абстрактни
investigadores_descubren_enfermedad_que_afecta_al_cultivo_de_la_nuez_pecan_mediumВ rainfed ориз отглеждането, плевели, нисък или не тор суровини и вода контрол може да бъде производствените ограничения. Вегетативно началото действащи могат да облагодетелстват трева конкурентоспособност. Тъй като Oryza glaberrima се счита като генетичните ресурси за тази характеристика, анализ на растежа на три реда са направени от семена за младежката растения от 35 дни след семената накисване (DAS) в гърне експеримент с две о. sativa под два почвата вода режими: почвата на насищането на водата без застояла вода (сб) и почвата на влажна повърхност без водонапито състояние (WET). След кълняемост общо сухо тегло (хетеротрофи фаза посредством въглехидрати резерв в ядките) е намалял след това увеличи автотрофни във фазата. Началото на автотрофни фаза е по-рано в SAT, отколкото в МОКРО (6,2 срещу 7.6 Стоянова) и ядрото тегло изгубени също е по-висока в SAT (93 срещу 82 %). Общото сухо тегло е по SAT, отколкото в МОКРО в 5 DAS но по-големи и след 11 Тодорова. Резерватът въглехидрати в ядките е по-бързо и достатъчно използвани за разсад растеж в SAT, отколкото в МОКРО; фазата на растеж по-бързо изместен от хетеротрофи автотрофни в SAT, отколкото в МОКРО тогава растеж след sift е по-добре в SAT. Leaf област (определена в и след 13 DAS) винаги е бил по-голям в SAT, отколкото в МОКРО. Сортова разлика в общото сухо тегло става значителна (P < 0.05) в 28 DAS; редовете на о. glaberrima показа голям общото сухо тегло отколкото O. sativa сортове и разликата между двата вида е по-очевидна в SAT.

Leave a Reply