An Education Blog

word direction logo

Mutacija vzrejo pristop vzgojiti suša strpna koruznih hibridov- (Slovenian)

Saif-u-Malook, Saeed Ahmad Qaisarani, Muhammad Khalid Shabaz, Hafiz Ghulam Muhu-Din Ahmed, Muhammad Arslan Nawaz, Muhammad Sarfaraz, Ghulam Mustafa, Qurban Ali

Department of Plant Breeding and Genetics, University of Agriculture Faisalabad, Pakistan

Department of Environmental Sciences, COMSATS Institute of Information Technology, Vehari, Punjab, Pakistan

Center of Excellence of Molecular Biology, University of the Punjab, Lahore, Pakistan

Department of Agronomy, Bahauddin Zakariya University, Multan, Pakistan

Department of Agronomy, University of Agriculture, Faisalabad, Pakistan

Key words: Drought, Radiations, Mutations, Zea mays, Combining ability.

Izvleček

Female flowers at Makawao, Maui - Credit: Forest & Kim Starr - Plants of Hawaii - Image licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License, permitting sharing and adaptation with attribution.

Rastlinska pridelava po vsem svetu je poudarek na večje okoljske omejitve, zlasti v suši zaradi visoke stopnje vpliva in široko distribucijo. Konvencionalne plemenskih pristopi so skušajo izboljšati abiotski stres tolerance pri poljščine, ki so imeli nekaj izboljšav, vendar so omejene z naravo kvantitativne lastnosti. Koruza je pomembno žitni pridelek. Uporablja se kot surovina v hrana, zdravilo in tekstilna industrija za izdelavo koruzno olje, koruzni kosmiči, dekstroza, tekstilna barvila živine in perutnine. Suša resno vpliva na rast rastlin iz sadik do zapadlosti. Mutacija tudi izkazalo, da je izredno pomembno za oceno funkcije za posamezne suša strpna genov zaradi razpoložljivosti knock-out mutanti in njene poslušnost za genske transformacije. Za proizvodnjo hibridi, ki je potreben za zbiranje informacij o germplasm raznolikosti, združuje sposobnost in heterotic vzorec, ki je bistvena za čim večjo učinkovitost programov vzreje. To bo koristno pri izbiri genotipov z izboljšanim donosom. Kdaj geni za odpornost na določeno bolezen ali stres ni mogoče najti v na voljo genskega sklada potem mutacije indukcije je najboljša alternativa. V tem pregledu, so opisani odziv rastlin na sušo in mutacije, regulativni poti, ki omogočajo rastlin za upravljanje s sušo so predstavljeni in kako predstaviti informacije lahko koristne za pridobitev stres rastline.

In English: http://www.innspub.net/wp-content/uploads/2015/01/IJB-V6No2-p427-436.pdf

Leave a Reply