An Education Blog

word direction logo

O revizuire taxonomice de Rubus L. (Rosaceae) in nordul Iranului în baza analizei cantitative caractere morfologice- (Romanian)

Somayeh Ataei-e Jaliseh, Iraj Mehregan, Alireza Tarang and Taher Nejadsattari

Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

Department of Genomics, Branch of North Region of Iran, Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran (ABRII), Rasht, Iran

Key words: Hybridization, morphological marker, N Iran, Rubus.

Rezumat
RidaeusGenul Rubus este foarte variabilă şi frecvent apar în Iran, în special în regiunile de Nord. Acesta are o distribuţie la nivel mondial pe toate Climate cu excepţia regiunii Antarctice. Zece caractere morfologice cantitative în şapte specii de Rubus în N Iranului au fost studiate. Bazat pe analiza cluster UPGMA caractere cantitative, similitudinea de indivizi a fost măsurată la 0,04 la 1. Rezultatele noastre au arătat mare variaţie morfologice populației. Populaţiile Nord Rubus iraniene au fost Separati de fiecare alte bazat pe analiza datelor cantitative morfologice. Caractere morfologice cantitative din speciile au fost variabilă în diferite condiţii climatice. Două specii de exemplu R. sanctus şi R. persicus a arătat rata mare de variabilitate morfologice în comparaţie cu alte specii. Rezultatele noastre indică faptul morfologia nu reflecta rata ridicată de hibridizare în Rubus, care este frecvent raportate de către alţi cercetători.

Leave a Reply