An Education Blog

word direction logo

Performanţă de biodegradare de secvenţiere lot biofilmul reactorului pentru bifenili policloruraţi în ulei de transformator- (Romanian)

Fahimeh Teimouri, Mahnaz Nikaeen, Mohammad Mehdi Amin

Department of Environmental Health Engineering, Environmental Research Center, Isfahan

University of Medical Science, Hezar Jerib Avenue, Isfahan, Iran

Key words: chlorobenzoic compound, Polychlorinated biphenyls (PCBs), sequencing batch biofilm reactor (SBBR), congeners.

Rezumat
sampling-pcbPentru ca biodegradabilității agenților ulei conţin PCB-uri (aroclor 1242 şi 1254) din transformator electric, pilot de două scară secvenţiere lot biofilmul reactorul au fost folosite cu spuma poliuretanica ca o inerte şi creştere mass-media. Reactoare au fost exploatate pentru 238 zile. În timpul funcţionării, efectele de operaţiune principală de parametri, precum pH-ul, organice, încărcare rata, PCB-uri încărcare rata, co-substrat tipul și concentrația inițială de COD au fost investigate. Sa observat microorganisme au fost capabili de a utiliza şi degrada ulei care conţin PCB. optică densitate rezultatele au arătat creşterea pH neutru a dus la creșterea numărului de celule și densitatea optică. Reactoare a arătat PCB eliminarea eficienta mai mult de 99%, cu efluentului PCB concentraţia de mică de 3μg/l. COD eliminarea eficienta si suprafata rata a crescut ca concentrația inițială de PCB-uri a crescut de încărcare. Valoarea medie a reducerii COD de SBBRs a fost mai mult de 85% corespunde COD < 100 mg/l în reactoare efluent. Media SLR în două reactoare a fost mai mult de 4 corespunzând PCB eliminarea eficienta, care a fost mai mult de 99% în două reactoare. Analize de cromatografie GC-MS detectat chlorobenzoic compuşi în reactoare efluent ca produs secundar al PCB-urilor de biodegradare. Rezultatele 16s ADNR secvența de analiză a arătat Rodococcus, Pseudoxanthomonas, Agromycess şi Pseudomonas erau bacteriile predominante în reactoare. Studiul a arătat SBBRs au un potenţial bun pentru biodegradarea ulei conţin PCB-uri. De asemenea, acetic acid ar putea fi recomandat ca un bun co- substrat şi alternative solvent deoarece este ieftin, abundente şi sigure pentru mediu.
Get the original articles in English: http://www.innspub.net/volume-6-number-4-april-2015-jbes/

Leave a Reply