An Education Blog

word direction logo

Posibilităţile de aplicare vulnerabilitate matricea de evaluare pentru biodiversităţii în ariile protejate, selectat protejat zona Parcul Naţional Prokletije în Muntenegru- (Romanian)

Marijana Krivokapic

Faculty of Natural Sciences and Mathematics, Department for Biology, Dzordza Vasingtona, b.b., Podgorica 81000, Montenegro

Key words: Vulnerability Assessment, Matrix, Model, Prokletije.

Rezumat
prokletMatricea de evaluare vulnerabilitate pentru biodiversitate este pregătit pentru utilizarea ulterioară, ca una din intrări bază pentru analize mai complexe de protejate zone (PA), cum ar fi analiza de vulnerabilitate. Munte PA National Park (NP) Prokletije în Muntenegru este selectat ca un site de testare din cauza aplicare mai largă de matrice, în diferite montane vecine PAs (în Kosovo: NP Bjeshket e Nemuna, în Albania: NP Tethi si PA Valbona). Având în minte starea de biodiversitate date în Muntenegru, matricea este formulat în mod de a integra cât mai larg posibil categorii de date pe NP biodiversităţii, care includ, de asemenea, posibilitatea pentru grafic de modelare pentru evaluarea vizuală de vulnerabilitate de interpretare. Condiţiile pentru crearea matrice de evaluare a vulnerabilităţii şi, prin urmare, analiza de vulnerabilitate pentru mai larg ecoregiune de munte de Prokletije, de asemenea, sunt considerate. Tipic naturale funcţiile biologice, dar, de asemenea, componentele fizice ecosistemului munte Prokletije determinarea vulnerabilităţii sale.
Get the original articles in Source: Volume 6, Number 6, June 2015 – JBES

Leave a Reply