An Education Blog

word direction logo

Psihološki učinci attaabad elementarne nepogode na uzvodnom zajednica gornji Hunza, predio Hunza i Nagar, ujedinjeni Arapski Emirati- (Bosnian (Latin)

Karamat Ali, Farida Begum, Iqtidar Hussain, Rabia Hussain, Salima Shaheen, Salma Durrani, Sujjad Hyder, Ghulam Raza, Shaukat Ali, Rehmat Karim, Muhammad Akbar

Department of Environmental Sciences, Karakoram International University, Gilgit, Pakistan

Department of Behavioural Sciences, Karakoram International University, Gilgit, Pakistan

Department of Business Management, Karakoram International University, Gilgit, Pakistan

Key words: Disaster, Psychological, communities, Symptoms, Resources.

Sažetak
water-resourcesOvaj rad ispitati psiholoških utjecaja 2010 izazvana Attaabad klizišta jezero na uzvodnom zajednica gornji Hunza. Prirodnih opasnosti su neočekivano, iznenada pojaviti i uzrokovati ogromnu štetu lobiranje traumatično i povezana s visokim stupnjem psihološkog poremećaja. Pogođene osobe psihički najčešće smatraju imaju znatno poremećen u svoje životne aktivnosti koje zahtijevaju dulje razdoblje za oporavak. Primarne podatke je prikupila od četiri sela koja su direktno ili indirektno utjecala na Attaabad klizišta i njegova inducirane jezero. Analiza je pokazala da većina ispitanika (95%) u područje direktno ili indirektno utjecala opasnost od klizišta. Za prikupljanje podataka neke psihološke na temelju pitanja Razvijeni su o psihološkim posljedicama katastrofe na zajednicu. Studije su pokazale stope simptome posttraumatskog stresa povećana zbog ozbiljnosti katastrofe. Osobe koje izravno pretrpjela u ove prirodne katastrofe su vjerojatnost da imaju više simptoma od onih koji su indirektno stradali od katastrofe. Ovi događaji gotovo uvijek rezultirati aditiva i interaktivni stresori koji mogu pridonijeti simptome psiholoških problema, tjednima, mjesecima i čak godinama nakon katastrofe.

Leave a Reply