An Education Blog

word direction logo

Razjašnjavanje krava krpelj Rhipicephalus microplus (nekada Boophilus microplus) razmnožavanje u general Santos City, Filipini- (Bosnian (Latin))

Rea Mae A. Hamiladan, Jeljie L. Dice, Marwan A. Omar, Elani A. Requieron

Science Department, College of Natural Sciences and Mathematics, Mindanao State University, General Santos City 9500, Philippines

Key words: Rhipicephalus microplus, reproduction, sylvatic animals, oviposition, incubation.

Sažetak
image1Krpelji čine jednu od najznačajnijih skupina člankonožaca u smislu utjecaj na zdravlje životinja. Oni onesposobiti domaćin hraneći se na to. Goveda krpelja, ekonomski utjecaj goveda industriji u tropskim i suptropskim krajevima svijeta, je oprezno ozbiljne vanjskih parazita utjecaja, prije svega, goveda. Ovi Krpelji su prilagođene prednosti, specijaliziran za hranjenje stoke i hranjenja fazama javljaju na pojedinačnim domaćin u brzom slijedu razmnožavanja. Goveda krpelja razmnožavanje i životni ciklus pojavljuje na tijelu samo jedan host. Ova faza traje oko 21 dan, tijekom kojeg krpelja mijenja iz ličinka minuti nimfa i konačno odrasla osoba. Uz korištenje tankim vrhom pinceta ili kliješta imaju čak i stalan tlak, Krpelji su uklonjeni ravno prema gore iz različite dijelove tijela stoke. Krpelji su identificirani na nivou vrste na temelju njihove morfološke značajke pod disecirajuæe mikroskopom i njihov rod i vrsta su identificirani pod stereo mikroskop u laboratoriju. Nekoliko parametara odvedeni kao sa svog životnog ciklusa. Kao promatrana, razdoblje krpelja je životnog ciklusa varira zbog nekih faktora. Ova studija nastoji razjasniti reprodukcijskog procesa i životni ciklus krpelja stoku da služi kao vodič u nadzor i upravljanje ovih parazitskih bića.
Get the original articles in English: http://www.innspub.net/volume-6-number-4-april-2015-jbes/

Leave a Reply