An Education Blog

word direction logo

Študija o učinkovitosti odstranjevanja nitrat iz vode z aktivnim ogljem pripravil pistacija, oreh in mandljev lupine- (Slovenian)

Mohammad Mehdi Taghizadeh, Reza Vahdati

Environmental Engineering Department, Estahban Branch, Islamic Azad University-Fars, Iran

Environmental Engineering, Environmental Engineering Department, Estahban Branch, Islamic Azad university, Estahban, Fars, Iran

Key words: Nitrate, activated carbon, pistachio shell, walnut shell, almond shell.

Izvleček
Almonds1Materiali, ki se uporabljajo za pripravo aktivno oglje so zelo pomembno na adsorpcijo sposobnost aktivnega oglja. Čip kmetijskih odpadkov, enako kot orehove lupine uspešno lahko uporabijo za pripravo ogleni .vsebnost podlo te raziskave je primerjava lastnosti aktivnega oglja, ki se pripravljajo v pistacija, oreh in mandljev lupine v odstranjevanje nitrata iz vodne raztopine. Različne vzorce aktivnega oglja je pripravil pistacija, oreh in mandljev lupine .chemical activation opravi cinkovega klorida z ponderirani tečaj equale150%.the učinek PH, koncentracija nitratov, reakcijski čas na učinkovitost odstranjevanja nitrata, tudi je bil raziskati. Rezultati kažejo učinkovitost odstranjevanja nitrata za tri orehovo lupino je sestavljena iz pistacija, oreh in mandljev lupine so bili respectively,45.74%,41.7% and43.49%.most nitrata odstranitev je zgodilo na enak PH 8 pistacija in PH, ki je enaka 2 za lupine orehov in mandljev. Kot zaključek, aktivno oglje, pripravil čip kmetijskih odpadkov, kot so pistacija, oreh in mandljev lupine se lahko uporabijo za povečanje kakovosti vode. Aktivni ogljikov ki pripravil pistacija lupine so boljši rezultat na odstranjevanje nitrata v primerjavi z lupine orehov in mandljev.

In English: http://www.innspub.net/wp-content/uploads/2015/01/IJB-V6No2-p375-379.pdf

Leave a Reply