An Education Blog

word direction logo

Sursa compoziţia specifică și cuantificarea deşeurilor solide de pe Valea Ghulmet, districtul Hunza-Nicolae, Pakistan- (Romanian)

Karamat Ali, Farida Begum, Salma Durrani, Muhammad Zafar Khan, Muhammad Akbar1, Shaukat Ali, Ghulam Raza, Sultan Ishaq, Syed Arif Hussain

Department of Environmental Sciences, Karakoram international University, Gilgit, Gilgit- Baltistan , Pakistan

Department of Biological Sciences, Karakoram international university, Gilgit, Gilgit-Baltistan, Pakistan

Key words: Solid waste, Quantification, Composition, Household, Commercial.

Rezumat
Cezanne-mainDeșeuri solide este materiale solide nedorite sau inutil generate din activităţi combinată rezidentiale, industriale si comerciale, întro anumită zonă. Acestor deşeuri trebuie să fie eliminate în mod corespunzător pentru a evita problemele asociate. Determinarea cantitatea şi compoziţia deşeurilor solide este unul dintre paşii de bază faţă de iniţierea unui program de sunet de gestionarea deşeurilor solide. Ghulmet Valea cu o populaţie în creştere rapidă, o atractie pentru vizitatori din exterior în formă de turisti locale, naţionale şi internaţionale a un exemplu ideal de localitatea cvasi-urbane în Gilgit-Baltistan trece prin diverse probleme de mediu, deşeuri solide fiind unul dintre ei. Studiul actual care vizează evaluarea sursa specifice cuantificarea şi compoziţia deşeurilor solide din zona. În acest scop zona a fost împărţită în două sectoare şi anume comerciale şi rezidenţiale. Prelevare acoperit 20% din fiecare cadru de sectorul populaţiei şi eşantion pentru două săptămâni pe săptămână, folosind tehnica de prelevare aleatorie de probe, în cazul în care deşeuri produs peste o săptămână au fost separate în 9 grupe şi ponderate individual pentru a obține valorile compoziţia şi cantitatea. Planul de gestionare a deşeurilor solide ar trebui să fie iniţiat, la guvern şi la comunitatea pentru a se ocupa cu problema deşeurilor, care poate reduce efectele negative asupra mediului şi sănătăţii oamenilor. Sesiunile trebuie să fie efectuate pentru comunităţile conştient le la impactul negativ al deşeurilor solide.

Leave a Reply