An Education Blog

word direction logo

Vrijednost za smanjenje rizika od poplava u odabrane zajednice blizu rijeke pulangui u bukidnon, Filipini- (Bosnian (Latin))

Michael Arieh P. Medina and Jocereal G. Arche

Department of Environmental Science, College of Forestry and Environmental Science, Central Mindanao University, University Town, Musuan, Bukidnon, Philippines

Key words: Flood Risk Reduction, Contingent Valuation, Regression Analysis, Pulangui River.

Sažetak
1352535326oRB7KuVaProcijeniti ekonomsku vrijednost koristi Strukturni poplava Prevencija u poplavi Potrbuške područjima u blizini rijeke Pulangui u Bukidnon, Filipini, kontingent vrednovanje programa koristeći spremnost za doprinos rada (WTCL) oblik provedeno ispitivanje. Studija je također istražiti socio-demografske determinante WTCL kako bi se utvrdilo činilaca stanovnika budućih doprinosa dobrovoljnog rada u projekt prevencije poplava. Istraživanje je provedeno u tri poplava sklone barangays u provinciji Bukidnon Naime: Batangan, Valencia grad; Dologon, Maramag; i kampu 1, Maramag. Licitiranje igre postupak bio zaposlen da otkrije svoje WTCL. Rezultati su pokazali da su ispitanici spremni pridonijeti prosječno 10.02 čovjek dana rada u programu prevencije poplava godišnje. Zanimljivo, ovo je znatno veći nego rezultati sličnih studija u inozemstvu. Slijedom toga, ekonomsku vrijednost koristi od stanovnika iz strukturnih poplava Prevencija projekta se procjenjuje na oko PHP 3M godišnje na temelju minimalne plaće stopa dnevno. Pomoću višestruke linearne regresije, spola i siromaštva otkriva značajne utjecaje na WTCL ispitanika. Muških ispitanika i onih s višim dohotkom su više vjerojatno da doprinesu rada od onih suprotnog spola i prihod klase.

Leave a Reply